2013. november 2., szombat

ajánló.

Összegyűjtöttem nektek pár hasznos oldalt, amik konkrétan a személyes kedvenceim. Sokat köszönhetek nekik. Főleg a megszerzett tudást, ami úgy érzem sokkal lényegesebb, mint amit az iskolában tanultam. De egyszerűen az is jó érzés, hogy vannak emberek, akik ezeket az oldalakat szerkesztik. Akik tesznek valamit a "világ megmentéséért". Ők (mi) vagyunk korunk szuperhősei! Hurrá!

Tudatos vásárló

Mert a tudatos vásárlás fontos. Az emberek sokszor nem értik, hogy mi a fenét csinálok (pl. nem veszek Nestlé terméket vagy nem használok olyan kozmetikumot, ami tele van vegyszerrel, és állatokon tesztelték). Úgy gondolják, hogy ez teljesen értelmetlen. Egy kisember képtelen megváltoztatni a világot. Igen. Egy kisember képtelen erre. De azt hiszem egyre többen kezdjük érezni, hogy a jelenleg elfogadott világkép nincs rendben. Ez az út nem vezet sehova. Dolgozunk, hogy vásárolhassunk, aztán még többet dolgozunk, hogy még többet vásárolhassunk. És egyre boldogtalanabbak vagyunk. 
A tudatos vásárlás fogalma elég összetett dolog. Ez az oldal segít eligazodni ezen a területen. Pénzünkkel szavazunk. Márpedig, ha szavazati jogot kaptunk, akár élhetnénk is vele.




Humusz Szövetség

A Humusz Szövetség oldalát ajánlom mindenkinek, aki hozzám hasonlóan elkötelezett híve szeretne lenni a hulladékcsökkentésnek. Náluk sok olyan hasznos tippet olvashatsz ezzel kapcsolatban, ami igazából nem is igényel túl nagy erőfeszítést. Higgyétek el, ha a hozzáállásunkon sikerül változtatni, már minden megy magától, mint a karikacsapás.

Ökoszolgálat

Náluk egy jópofa interaktív tudástárat találsz 'Jól lakni' címen. Főleg azoknak ajánlom, akik most kezdenek egy egészséges és környezetbarát személetet elsajátítani.

Antal Vali

Ezt az oldalt nem használom rendszeresen (mert nem tudok rajta eligazodni), de bármire keresek rá, a Google szinte mindig idevezet. Ajánlom azoknak, akik minden területen egy egészségesebb életre vágynak.

Lukrécia kencéi

Kozmetikumokat akár otthon is lehet készíteni. És szerintem nagyszerű móka! Így nem kerülnek bele tartósítószerek és egyéb mérgek, ráadásul környezetbarát. Állítólag olcsóbbra is jön ki, mintha a boltban vennénk, hiszen egy-egy jó nevű termék árának legalább 30%-a csak a reklám. 




Vegasztrománia és Zizi kalandjai

Ezek gasztroblogok lennének. Bár nem erősségem a főzés, sütni azért szeretek. De ha egyszer majd nekifogok, akkor azt hús nélkül fogom tenni. Be kell vallanom, hogy eddig egyik blogról sem készítettem el semmit, de azért meg szoktam nézni, hogy ha főznék, akkor mit főznék :D
Zizi kalandjaira csak nemrég akadtam rá, a nyers vegán sütik vezettek ide (még sosem készítettem olyat, de aki az Élet Éttermében belekóstol, nem fog csalódni). Csak kicsit zavar a sok egzotikus hozzávaló, hiszen ezeket általában a világ másik feléről kell ideszállítani.
A hús környezeti hatásairól pedig itt informálódhatsz. 


Experiment Selbstversorgung

Egy fiatal pár - Lisa és Michael - blogja az önfenntartásról német nyelven. Fogták magukat, és kiköltöztek egy tanyára. Az oldalon olvashatsz róluk, az élethez való hozzáállásukról, de hasznos tippeket is találsz. Szerencsémre pont náluk találtam rá a megfelelő elkészítési módra a vadgesztenye mosószert illetően. 




Free People Blog

Ő itt a kakukktojás. Ennek az a fő oka, hogy az angol (sajnos) nem az erősségem, így angol nyelvű oldalakon többnyire csak képeket nézegetek. Bár érdekes, hogy ha valamit magyarul nem találok, akkor először mindig angolul keresek rá. Ezen az oldalon szépek a képek, és gyakran találok érdekes recepteket, 'csináld magad' ötleteket, házi kozmetikumukat könnyű nyelvezettel. Arról, hogy száraz sampont ennyire egyszerű otthon is készíteni, itt olvastam először. Egyébként egy ruházati márka blogja. 


Ennyi lenne. Ha még eszembe jut valami, szólok. Lehet, hogy egyszer majd lesz könyv- és filmajánló is... Szeretnétek?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése