2014. június 2., hétfő

Ökogyereknap. Gyerekökonap. Gyereknapöko.

Sziasztok, Biyu vagyok. Bianka Sokolinska, mert hát ez a műűvééésznevem. Továbbá büszkén jelenthetem, hogy a Vissza a természethez csapat tagja. Igen, én is néha jegyet váltok, visszanézek, ott maradnék, maradok, vagyok. Csak a szokásos :) Imádok élni, érezni, élvezni ezt a mindent! :) Ja, és enni is , amiről még egy blogot is kilőttem az éter nagy fekete semmijébe:) parce que la vie est délicieux ;) Remélem még sok jót szervezhetek a többiekkel, még sok finomat ehetek, és remélem, hogy mindezt megoszthatom veletek is!:) Szóval itt az első bejegyzés. Enjoy! :)



Hétfő este van, fáradt vagyok, de mégis ez valahogy most az a kellemes fáradtság, olyan, mint amilyet szerintem most mindegyikünk érez, aki az ökogyereknapon sürgött-forgott.
Hétfő, másodika, A PROJEKT lement, most már csak hátra kell dőlni, és egy beszámolót írni. Mondjuk így...
Kitaláltuk, és attól kezdve volt. Mert már rendeztünk ökonapot, Dóri és Norbi összehozták a facsemeték örökbefogadását, és itt volt az ideje, hogy a kicsik kedvére is tegyünk. Minden adva volt, lassan de biztosan közeledett július elseje, mi pedig Anitával, és a többiekkel elkezdtük szervezni az ökogyereknapot...
Ökogyereknap. Gyerekökonap. Gyereknapöko. Egy olyan nap, ahol pontosan még mi sem tudtuk, hogy mi lesz, de reménykedtünk benne, hogy két dolog biztos: gyerekek, és környezetvédelem.
Sok fészbúküzenet, ötletelés, intézkedés, gyűjtögetés után közös erővel tegnap, június 1-jén, vasárnap, a felszőszeli öregiskola épülete megtelt kis aranybogárkákkal, és mindenféle jóval!:)
Ha te, kedves olvasó, ott voltál, reméljük jól érezted magad. Ha nem, akkor mesélnek a képek, és egy kicsit én... :)


Amint a látogató délután kettő után bejött a terembe, szembetalálta magát egy hangyabolyként mozgolódó kis csapattal. Egy kis asztalon szárított gyógynövények sorakoztak egymás mellett, kistesóik a papírzacskókban várták a gazdájukat. Ha valaki eddig nem tudott volna a jótékony hatásukról/felhasználásukról, annak a falra ragasztott lapokra rá volt körmölve, mit hogyan és mikor :).
Egy másik kis kincsesasztal finomságos smoothiekat, sütiket, egészséges majszolnivalókat, üdítőket rejtett. Bárki nyugodtan megkóstolhatta őket, persze kizárólag csak bögrékből! :)



A terem közepén asztalok. Aki akart, társasjátékozhatott, de alkothatott is vécépapírgurigákból, papírpoharakból, amiből csak akart. Szarka Gabinak és Mészáros Tündének köszönhetően, pedig a kicsik és nagyok belekóstolhattak a papírkosár fonás és papírékszer készítés rejtelmeibe. Hát nem izgi?^^ De továbbmegyek...

Vörös Gábor, a Terra Incognita polgári társulás tagja, egy játékot hozott el a gyerekeknek. Egy játékot, ami megismertette velük magát a hulladék szelektálását, a szerves és szervetlen anyagok lebomlását, és ha már itt tartunk, Anita komposztja óriási sikert aratott! :) Az ember el sem hinné, hogy pár giliszta mi mindenre képes! ;)



A játék után lehetett mesét nézni, bár a többséget vagy Misu és Soldierr barátunk varázsolta el az ördögbotozással, vagy a többi játék. Hiszen mesét nézni lehet otthon is! :)



Egy délután tele mókával-kacagással (ahogy az egyik plakát is hirdette), finom sütikkel, és sok jó programmal! :) Ezúton is egy óriási KÖSZI mindenkinek aki segített és lehetővé tette, hogy a gyereknapunk megvalósuljon, de legfőképpen KÖSZI mindenkinek aki eljött.



Soha nem tudtam befejezést írni, lehet most sem fog sikerülni. De én azt mondom, ne is írjunk befejezést...hiszen valami már az első ökonappal elkezdődött...és még korán sincs vége! :)

még több képet pedig itt találsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése